28 Δεκ 2017

Συνέλαβαν δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Καρπενήσι επειδή έσβηνε ναζιστικό σύνθημα!

Ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της
Χρυσής Αυγής, συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Καρπενήσι, επειδή έσβηνε από τοίχο συνθήματα της Χ.Α.. Το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

«Είδα το σύνθημα των φασιστών στην είσοδο του Καρπενησίου που το κάψανε οι ναζί ως μια μεγάλη πρόκληση. Εξοργιστκό ότι δεν το αποκατέστησε ο Δήμος. Δεν είναι δυνατό σε μαρτυρικές πόλεις να ανεχόμαστε να βρωμίζουν τους τείχους με ναζιστικά σύμβολα οι απόγονοι τους», δήλωσε ο δικηγόρος στην ΚΕΕΡΦΑ.

«Η σπουδή των λαγωνικών της ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβουν τον δικηγόρο για αντιφασιστική δράση, όταν έγραψε ''Έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι'' δείχνει ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα εκατοστό η κάθαρση των χρυσαυγίτικων πυρήνων στη ΕΛ.ΑΣ. παρά τις υποσχέσεις Τόσκα. Αντίθετα, η ΕΡΤ φροντίζει να ξεπλένει τα εγκλήματα τους με προβολή του φύρερ Μιχαλολιάκου την μέρα των Χριστουγέννων!

Να τελειώνουμε με την κατασταλτική δράση της ΕΛ.ΑΣ. στο πλευρό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής!», σημειώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.


Οκτώ πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έσπευσαν μέρα-μεσημέρι να συλλάβουν τον δικηγόρο Τάκη Ζώτο, μέχρι πρότινος συνήγορο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επειδή έσβηνε ναζιστικά σύμβολα και σύνθημα σε τοίχο, στην είσοδο της πόλης του Καρπενησίου!

Ο κ. Ζώτος αφέθηκε τελικά ελεύθερος (λόγω δικηγορικής ιδιότητας) ύστερα από περίπου δύο ώρες στο τμήμα, όμως ο αρμόδιος εισαγγελέας θεώρησε ότι έπρεπε να του ασκηθεί δίωξη για «διακεκριμένη περίπτωση φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος».

Αλλά εδώ είναι το θέμα. Σε έναν τοίχο βαμμένο με τους ναζιστικούς κελτικούς σταυρούς που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή, «για κοινό όφελος» είναι μόνο το σβήσιμό τους.

από τα "Παρασκήνια" της "Εφημερίδας των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου