16 Μαΐ 2015

Η ευαισθησία της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τους νεοναζί

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δείχνει την ευαισθησία της για τα… δικαιώματα των νεοναζί δημιουργώντας μείζον πολιτικό θέμα. Δεν ξεχνάμε ότι πήγε να αναβάλει συνεδρίαση της Βουλής, ζητώντας εκβιαστικά από τις εισαγγελικές αρχές να μεταφέρουν τους προφυλακισμένους νεοναζί. Έτσι λοιπόν δεν δίστασε να αρνηθεί να βγει από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής μια δήλωση καταδίκης του Λαγού που απείλησε τη Λιάνα Κανέλλη. Παρόλο που το ΚΚΕ έκανε επίσημη καταγγελία και έθεσε το θέμα στη διάσκεψη των προέδρων, η Κωνσταντοπούλου ήθελε να είναι παρόντες οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου! Λες και δεν ξέρει τι είναι οι νεοναζί και ποιος είναι ειδικά ο Λαγός.


Εκ των υστέρων, όταν η Κωνσταντοπούλου διαπίστωσε ότι για χάρη των νεοναζί είχε κάνει μια ακόμη πολιτική γκάφα, άρχισε τα παράπονα ότι γίνεται σπέκουλα σε βάρος της και ότι το ΚΚΕ «καταγγέλλει αβασίμως την πρόεδρο του Κοινοβουλίου» (την αφεντιά της, δηλαδή). Όμως, ακόμη και ο Φίλης, την κάλυψε μόνο εν μέρει, μοιράζοντας απλώς την ευθύνη. Θα μπορούσε να γίνει παράλληλα πολιτική καταδίκη του περιστατικού και παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας, είπε, όμως το κλίμα αντιδικίας στη διάσκεψη των προέδρων εμπόδισε τη λήψη ομόφωνης απόφασης. Ποιος, όμως, δημιούργησε το κλίμα αντιδικίας; Η Κωνσταντοπούλου και ο κυβερνητικός σύμμαχος τους, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες", που δεν ήθελαν να εκδοθεί πολιτική καταγγελία.

Τελικά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πάσχει από κάποιες νομικίστικες αγκυλώσεις ή ότι κάποιοι αριστεροΜπαλτάκοι στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι οι νεοναζί μπορούν να γίνουν ένα τυπικό εθνικιστικό-ακροδεξιό κόμμα, χωρίς τάγματα εφόδου και εγκληματική συμμορίτικη δράση, το οποίο θα κόβει ψήφους από τη ΝΔ και θα βοηθά έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους ΑΝΕΛ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου