14 Σεπ 2023

Δολοφονική και σχεδιασμένη από την ηγεσία της ΧΑ η επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα

Συνεχίζεται σήμερα (13.9.2023) η δίκη σε δεύτερο βαθμό της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή με την κατάθεση δύο μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου στο Πέραμα. Ο διάλογος του Λαγού με τον Δεβελέκο αποκαλύπτει ότι το τάγμα εφόδου έδρασε εγκληματικά έξω από το Ναυπηγείο «Παπίλα» με εντολή του Λαγού. Ο ισχυρισμός του Λαγού ότι πρόκειται για ένα πλημμέλημα καταρρίπτεται από την ιστορική απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που αποδεικνύει ότι και η επίθεση στο Πέραμα ήταν μια ακόμα εγκληματική ενέργεια όπως όλες οι άλλες.

Την προηγούμενη Παρασκευή (8.9.2023), ο νεοναζιστής γκεμπελίσκος Λαγός, κατά την εξέταση του μάρτυρα, μέλους του ΚΚΕ, Διαμαντάκη, επανέλαβε για μια ακόμα φορά το γνωστό παραμύθι για την… ταλαιπωρία που υφίστανται ο ίδιος και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες νεοναζιστές από ένα πλημμέλημα που έχει παραγραφεί. Θα θυμίσουμε, λοιπόν, το διάλογό του με τον Σ. Δεβελέκο, καθώς και το γεγονός ότι είχε επικοινωνία με τους Ν. Μίχο και Η. Παναγιώταρο, που ως γνωστόν συμμετείχαν στις 8 Αυγούστου του 2013 σε μάζωξη των χρυσαυγιτών στη Ζώνη του Περάματος, στην οποία είχαν προαναγγείλει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. 

Τα παραθέτουμε, όπως έχουν καταγραφεί και αναλυθεί στην αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορίας Θ. Θεοδωρόπουλου:

3ε. Η στάση της Χ.Α. αμέσως πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Η οργανωμένη επίθεση κατά των συνδικαλιστών του Π.Α.ΜΕ. και του Κ.Κ.Ε., υπό την καθοδήγηση και τον σχεδιασμό του Γ. Λαγού και της ηγεσίας της Χ.Α. αποδεικνύεται –πέραν από τις μαρτυρικές καταθέσεις– από τα παρακάτω αναγνωσθέντα έγγραφα:

1) Αναγν. 355 (Πατέλης)

Τα τρία (3) μηνύματα του Ι. Λαγού προς τον Πατέλη λίγο πριν την επίθεση («παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Έχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά τριαντάρα και πάνε από εκεί» (παράρτ. 4-1, inbox, εισερχόμενο μήνυμα με αριθμ. 62)

«…Όχι. Θα καθαρίσουν αυτοί. Άρα είχαν γενική κινητοποίηση…» (παράρτ. 4-1, inbox, εισερχόμενο μήνυμα με αριθμ. 61)

«…πήραν μια πρώτη απάντηση…» (παράρτ. 4-1, inbox, εισερχόμενο μήνυμα μεαριθμ. 60)

2) Έγγραφο με τίτλο call Lagos, προσκομίστηκε από Πολ. Αγ. του ΠΑΜΕ και αναγνώσθηκε.

Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι ο Ι. Λαγός αμέσως μετά την επίθεση στο ΠΑΜΕ επικοινωνεί με τον Μίχο (10674 – 23:55) και με τον Παναγιώταρο (10676 – 23:55), με τον οποίο και ανταλλάσσει πλήθος μηνυμάτων το ίδιο βράδυ (10700, 10740, 10742, 10743, 10748, 10754, 10756).

Θυμίζουμε ότι Παναγιώταρος και Μίχος μαζί με τον Ι. Λαγό αποτελούσαν το κλιμάκιο της ηγεσίας της Χ.Α. που επισκέφθηκε τη Ν/Ζ εξαγγέλλοντας ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα». Ο Λαγός λοιπόν σπεύδει να ενημερώσει τους Μίχο-Παναγιώταρο.

3) Αναγν. 276 (Δεβελέκος)

Κλήση 8413 → μηνύματα Ι. Λαγού στον Σ. Δεβελέκο κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που έχουν ως εξής:

Ι.Λ., 23:57:54: «…Φίλε γαμήσαμε τα κομμούνια σήμερα σε Νίκαια και Πέραμα. Βγήκαν για αφισοκολλήσεις και τους μακελέψαμε…»

Σ.Δ. 23:58:52: «…Τι λες ρε Γιάννη! Που και πότε;…»

Ι.Λ. 00:12: «…Στη Νίκαια πιο χαλαρά πριν λίγο. Παράτησαν τις κόλλες και τρέχανε. Στο Πέραμα πιο σοβαρά. Καμιά 40ριά από δαύτους και τους τρέχουν οι δικοί μας τώρα…»

Σ.Δ. 00:00:52: «…Κανά κοκαλάκι μένει για μας;…»

Ι.Λ. 00:01:58: «…Θα στεναχωρηθεί ο Τάσος…»

Σ.Δ. 00:03:00: «…Δεν στενοχωριέται η Πανταζάρα με αυτά…»,

Ι.Λ. 00:04:40: «…Στο Πέραμα ήταν καμιά σαραντάρα οι κόκκινοι».

Σ.Δ. 00:05:18: «…Και οι δικοί μας;…»

Ι.Λ. 00:05:40: «…Καμιά τριαντάρα…».

Σ.Δ. 00:06:50: «…Α ρε Τάσο θεέ!! Είμαι με Μάκη και Χάρη και τρελάθηκαν. Αν έχουμε κάτι πες μας!!!…»

Σ.Δ. 00:10:31: «…Σε πειράζει που τους το είπα;…»

Ι.Λ. 00:11:24: «…Όχι. Ας μαθαίνονται και μερικά…»

Σ.Δ. 00:13:56: «…Ήταν και το κωλόπαιδο ο Τσακανίκας στην κέντα;…»

Ι.Λ. 00:14:43: «…Όχι στη Νίκαια δεν ήταν κάτι τρομερό. Απλά τα παράτησαν και έφυγαν…»

Σ.Δ. 00:15:51: «…Στο Πέραμα έπεσαν στα νύχια του Τάσου. Κρίμα τα παιδιά…»

Ι.Λ. 00:21:36: «…Φίλε πολύ ξύλο. Τους έσπασαν 10 αμάξια. Τους τσάκισαν…»

Σ.Δ. 00:24:21: «…Είναι ωραίο το Πέραμα ρε φίλε!!! Σε λίγο θα έχεις νέα και από Κορυδαλλό…»

Ι.Λ. 00:24:56: «…Χαχα…»

4) Αναγν. 276 (Κορκοβίλης)

«α/α συνομιλίας 28/25-9-2013: «…βαρέσανε αυτούς εδώ στο Πέραμα τους κομμουνιστές…»

«K. Κορκοβίλης (αν. 276, είναι και στο αναγν. 382 αρ. 13), μήνυμα προς Κορκοβίλη. 12/9/2013, ώρα 12:36 «…επιφυλακή ετοιμότητας…» και 13/9/2013 ώρα 11:54:09 μήνυμα ετοιμότητας ώστε να πάνε σε περίπτωση μηνύματος στο Πέραμα με εντολή Ι. Λαγού.

5) Αναγν. 375 (Καζαντζόγλου)

12/9/2013, ώρα 12:34:34, μήνυμα με αρ. 581, από το Τ.Ο. Νίκαιας.

– «…Επιφυλακή ετοιμότητας…».

– Αν. 375, Νο 16, 13/9/2013, ώρα 3:08:36 (Καζαντζόγλου): «…χαχα γαμώ σωστό φάγανε και πούτσα στο Πέραμα…».

6) Αναγν. 276 (Δεβελέκος)

Αρ. κλήσης 8491 (13/9/2013, ώρα 00:34:34) διαρκείας 3 λεπτών. Συνομιλία Ι. Λαγού με Δεβελέκο (τους λιώσαμε, ισοπεδώσαμε κ.λπ.).

Το περιεχόμενο της συνομιλίας αυτής (που αποτυπώνεται και στο δημοσίευμα Εφ. Συντ.) έχει ως εξής:

Λαγός: «…και τους πετύχαμε, φίλε δέκα αυτοκίνητα με 4 και 5 άτομα, ισοπεδωθήκανε και τα 45 άτομα που ήταν εκεί πέρα, τους λιώσανε, τους λιώσανε…»

Ηταν και ο πρόεδρος της Ζώνης κάτω, «…τον λιώσανε κι αυτόν και του λέει ο Τάσος: Αντε μείνε σπίτι σου μετά την επόμενη φορά, για να τελειώνουμε. Αυτό που ξέρατε τελειώσανε και στο Πέραμα και παντού του λέει. Εδώ στον Πειραιά. Τους λιώσανε φίλε, 45 άτομα, δεν ξέρανε λέει, από πού να φύγουνε, τους βαράγανε 10 λεπτά.

Δεβελέκος: (…) πρέπει να ‘χουνε πάει νοσοκομεία τώρα και χοντρά μάλιστα.

Λαγός: (…) φάγανε ξύλο ρε (…) φάγανε ξύλο πολύ σου λέω (…) φάγανε ξύλο πολύ, τους δείρανε καλά. Από μας κτύπησε μόνο ο Αντωνάκης (…) τους λιώσανε, τους λιώσανε (…) τους ισοπεδώσανε, τους σπάγαν τ’ αμάξια, τους βαράγανε (…) φάγανε πολύ, πολύ ματσούκι. Και κτύπησε μόνο ο Αντωνάκης από μας που είναι στο 5μελες, έφαγε λέει μια πέτρα από μακριά που του ρίξανε, τίποτε άλλο, ούτε με τα χέρια ούτε τίποτα (…) τους λιώσαν, εντάξει (…) το πολύ έγινε εδώ στο Πέραμα, έγινε κόλαση σου λέω φίλε, έγινε ισοπέδωση, ισοπέδωση.

Δεβελέκος: Πανταζής περίχαρος να πούμε, περιχαρής τώρα σου κουνιέται

Λαγός: Ε, εντάξει φίλε τώρα, μέτραγε, κόσμος πολύς, άκου τώρα, ήρθανε 45 άτομα κομβόι για να γράψουνε τώρα αυτοί, φίλε, φαντάσου, έχουν τρομοκρατηθεί

Δεβελέκος: Λογικό είναι. Και λίγοι είναι, και λίγοι πρέπει να ‘ναι.

Λαγός: 45 άτομα για να γράψουνε, τώρα, φαντάσου τώρα, τι τρομοκρατία επικρατεί ότι είναι…

Δεβελέκος: Για να σβήσουνε σύνθημα, τώρα, βγήκανε 45 άτομα, α ρε.

Λαγός: Και βγήκανε οι δικοί μας 18, 18 – 20, πόσοι ήτανε και τους λιώσανε, τους λιώσανε.

Δεβελέκος: Παλικάρια, να πούμε.

Λαγός: Τους λιώσανε.

Δεβελέκος: Παλικάρια, παλικάρια, τι έγινε τώρα; Οι Περαματιώτες θα πάνε και πουθενά αλλού τώρα, αφού έχουνε πάρει φόρα, θα πάνε και σε κάνα άλλο στέκι, πουθενά εκεί γύρω, ε;

Λαγός: Όχι, όχι, όχι (εντολή) να διαλυθούνε ρε φίλε, να πάνε σπίτια.

Δεβελέκος: Τους έδωσες τέρμα;

Οι διάλογοι είναι τόσο αποκαλυπτικοί και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι εμείς. Θα παραθέσουμε μόνο αποσπάσματα της απόφασης 2644/2020, που αναφέρονται στην εγκληματική επίθεση κατά των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Είναι τόσο εμπεριστατωμένα που δε χρειάζεται να συμπληρώσουμε κάτι (πέραν της έμφασης): 

«Η επιθετική αυτή δημόσια ρητορική των ανωτέρω, γεμάτη μίσος και απροκάλυπτη βία, διαμόρφωνε σε ορισμένους οπαδούς, μέλη και στελέχη, που δρούσαν στα πλαίσια μιας οργάνωσης με αυστηρή ιεραρχία, πίστη σε πολιτικές και σε συνθήματα όπως “Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή“, πειθαρχία και απόλυτη υπακοή των κατώτερων στους ανώτερους όπως στις στρατιωτικές μονάδες, συνείδηση που υποβίβαζε σε κατώτερα ανθρώπινα όντα τον αντιφρονούντα, τον πολιτικό αντίπαλο, τον μετανάστη, πυροδοτούσε και διευκόλυνε την τέλεση των εγκληματικών πράξεων προς υλοποίηση των καταστατικών της οργάνωσης στόχων, ενοχοποιώντας το θύμα. Η ρητορική αυτή αποκρυπτογραφούσε το “μήνυμα“ “το γενικό πλαίσιο εντολής“ εντός του οποίου έπρεπε να κινηθούν οι δράστες των εγκληματικών ενεργειών.

Οι δράστες των εγκληματικών αυτών πράξεων, ελεγχόμενοι πλήρως από το κόμμα και τα ιδεολογικά του όργανα και δρώντας εξ ονόματος και για λογαριασμό του κόμματος και της πολιτικής τους ιδεολογίας, μετά από κάθε μία αξιόποινη πράξη που τελούσαν, θεωρούσαν ότι προσέφεραν εξαιρετική υπηρεσία στην Πατρίδα και στο κόμμα τους, ότι επετύγχαναν “νίκη“ στη μάχη του “εθνικιστικού κινήματος“, πίστευαν δε ότι μέσω της παράνομης και εγκληματικής τους δράσης μετατρέποντο σε άτομα σημαντικά και υπολογίσιμα.

Οι δράστες αυτοί, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για μέλη του κόμματος κατά την τυπική του όρου έννοια, ή υποστηρικτές ή οπαδούς ή φίλους του κόμματος, αφού για το κόμμα όλα αυτά τα άτομα είναι ενεργά και ισότιμα μεταξύ τους, σε όλα τα περιστατικά βίας που κατωτέρω αναφέρονται δεν έδρασαν αυτοβούλως αλλά προγραμματισμένα και οργανωμένα, κατά κανόνα ως μέλη “Ταγμάτων Εφόδου“ κάποιας Τοπικής Οργάνωσης, κυρίως δε εκείνων της Νίκαιας, του Περάματος και του Πειραιά, πάντοτε υπό την εποπτεία και καθοδήγηση κάποιου βουλευτή του κόμματος ή άλλου ηγετικού στελέχους κάποιας από τις εμπλεκόμενες Τοπικές Οργανώσεις. Ενεργούσαν εξ ονόματος και για λογαριασμό του κόμματος, όπως δήλωναν άλλωστε και κατά τις επιθέσεις τους, όπως έγινε κατά τις επιθέσεις αυτών στον κοινωνικό χώρο Αντίπνοια, σε βάρος των Αιγυπτίων Αλιεργατών, σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο και αλλού, εφαρμόζοντας πιστά τις ιδεολογικές αρχές του, τις ιδεολογικές διακηρύξεις του Αρχηγού, των Βουλευτών του και υψηλόβαθμων στελεχών του, τις οποίες προέβαλαν με κάθε ευκαιρία και σε κάθε εκδήλωση». 

Σελίδες 11094 (τρεις σειρές από το τέλος), 11095 και 11096 (οι πρώτες οκτώ σειρές).

Γ) ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

1) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ (σ.σ. σελίδα 11368 δωδέκατη σειρά από την αρχή)

Αποδείχθηκε επίσης ότι στις 12/9/2013 στο Πέραμα Αττικής και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας αριθ. 72, έξω από τα ναυπηγεία «Παπίλα», συμμετείχε σε δημόσια συνάθροιση πενήντα (50) περίπου ατόμων-μελών του πολιτικού κόμματος «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», ως επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης αυτού στο Πέραμα, τα οποία συγκροτούσαν ομάδα κρούσης-«Τάγμα Εφόδου»

Τέταρτη σειρά από το τέλος της σελίδας 11368

Κάποια από αυτά φορούσαν παντελόνι παραλλαγής, άλλα φορούσαν κράνος μοτοσυκλετιστή και άλλα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου με μαντήλια. Ο ως άνω κατηγορούμενος μαζί με τα άτομα αυτά, ως επικεφαλής τους, επιτέθηκε κατά είκοσι (20) περίπου ατόμων-μελών της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ τα οποία προέβαιναν σε αναγραφή πολιτικών συνθημάτων την ευρύτερη περιοχή του Περάματος, τέλεσε δε βιοπραγίες σε βάρος των ατόμων αυτών κτυπώντας αυτά σε διάφορα σημεία του σώματός τους, με τα χέρια και με τα πόδια του…

Τρίτη σειρά από την αρχή

Η επίθεση αυτή έγινε από την αιγίδα, κατόπιν σχετικής εντολής και με την έγκριση των ηγετικών στελεχών του κόμματος-εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», κυρίως δε του βουλευτή και «Περιφερειάρχη» αυτού στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά Ιωάννη Λαγού, ο οποίος την είχε προαναγγείλει σε σχετική κομματική εκδήλωση. Ειδικότερα στις 8/8/2013 σε συγκέντρωση εργαζόμενων σε χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ο Ιωάννης Λαγός παρόντων του Νικολάου ΜΙΧΟΥ, Ηλία ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ, ως και λοιπών μελών και οπαδών της Χρυσής Αυγής προανήγγειλε ουσιαστικά, τα σχέδια και τα γεγονότα που θα επακολουθούσαν, υποδεικνύοντας και τη στάση που έπρεπε να κρατήσουν τα μέλη της, τα οποία έπρεπε να είναι ετοιμοπόλεμα για να αντιμετωπίσουν με τρόπο βίαιο τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ, οπότε δίνονταν η κατάλληλη ευκαιρία με την ακόλουθη δήλωσή του «Η ζώνη θα κερδηθεί, τα καράβια θα ξανάρθουν και οι λακέδες του ΠΑΜΕ, οι οποίοι καπηλεύονται τόσα χρόνια αυτή την κατάσταση θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα».

Γεράσιμος Λιόντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου