22 Οκτ 2023

Αμέσως άδεια στον νεοναζί Κασιδιάρη, μετά από απεργίες πείνας στον Κουφοντίνα

Πενθήμερη άδεια από τη φυλακή πήρε ο νεοναζιστής Κασιδιάρης, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών Δομοκού. Αναμενόμενο. 

Βέβαια, για να πάρει την κανονική άδεια που δικαιούταν, ο Δημήτρης Κουφοντίνας χρειάστηκε να κάνει δύο πολυήμερες απεργίες πείνας στο παρελθόν, την πρώτη στον Κορυδαλλό, τη δεύτερη στην Κασσαβέτεια. Ύστερα κράτος και κεφάλαιο με την κυβέρνηση τους δικαστές και τους ανθρωποφύλακές τους σκαρφίστηκαν μια ανύπαρκτη στάση στον Κορυδαλλό, βαφτίζοντας έτσι μια κινητοποίηση κρατούμενων (που κατέληξε σε συμφωνία με το υπουργείο, μάλιστα), στην οποία ο Κουφοντίνας δεν είχε καμιά συμμετοχή, αφού κρατούταν σε άλλο κτίριο. Και παρατείνοντας για χρόνια αυτή την εκκρεμότητα, του έκοβαν τις άδειες, περιφρονώντας ακόμα και απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η προκλητική δικαστική κατασκευή σύρθηκε για χρόνια και οδηγήθηκε μεθοδευμένα σε παραγραφή, γιατί δεν μπορούσε να σταθεί σε κανένα δικαστήριο. Στο μεταξύ, πρόλαβαν και τροποποίησαν τον Σωφρονιστικό Κώδικα, ώστε ο Κουφοντίνας (μαζί μ’ αυτόν την πλήρωσαν και άλλοι κρατούμενοι) να μπορεί να πάρει άδεια στα 24,5 χρόνια! Κι ας έγινε η φυλάκισή του όταν ίσχυε προηγούμενο νομικό καθεστώς, λιγότερο κατασταλτικό, που θα έπρεπε να εφαρμόζεται (ως ευνοϊκότερο).

Για να μην μιλήσουμε για την υφ’ όρον απόλυση, που στην περίπτωση του Κουφοντίνα την αρνούνται ερμηνεύοντας με προκλητική αυθαιρεσία τον ποινικό κώδικα, ενώ στην περίπτωση του Μαζιώτη, που έχει όλες τις τυπικές προϋποθέσεις και δεν χωράει κανένα νομικό σάλτο, απορρίπτουν εμμονικά τις αιτήσεις του επειδή δεν κάνει δήλωση μετάνοιας.

Αλλο νεοναζιστής, άλλο αντικαπιταλιστής. Φροντίζουν να μας το θυμίζουν με τον πιο ωμό τρόπο. Ο Μιχαλολιάκος μεταφέρθηκε αμέσως και βρίσκεται ακόμα στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, μετά τις επιπτώσεις που είχε από την covid. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στον Δομοκό, αντιμετωπίζοντας μύρια όσα προβλήματα υγείας (μυοσκελετικά, νευρολογικά κ.ά.), αποτέλεσμα της πολυήμερης σκληρής απεργίας πείνας το 2021. Ο Κασιδιάρης παίρνει «με τη μία» άδεια, στον Κουφοντίνα και άλλους πολιτικούς (όπως ο Γιλαννης Μιχαηλίδης) και μη κρατούμενους αρνούνται αυτό το δικαίωμα. 

Γιατί ο νεοναζισμός είναι σάρκα από τη σάρκα του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου